Cuppingtherapie Hijama

Cuppingtherapie / Hijama

De cuppingtherapie is oud Chinese techniek, waarbij cups op verschillenden plekken op het lichaam worden gezet om deze vacuüm te zuigen. In het Chinese geneeskunde wordt de therapie vergeleken met acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, de lichaamsvloeistoffen en het bloed. Deze techniek werd ontwikkeld om de gifstoffen uit het lichaam vanuit diepere lichaamsweefsel naar het huidoppervlak te trekken. Doordat er een betere doorbloeding ontstaat wordt het voor het lichaam makkelijker om afvalstoffen te verwijderen. De cuppingtherapie heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in het bestrijding van pijn.

WAAROM IS CUPPINGTHERAPIE / HIJAMA GOED VOOR ONS LICHAAM?

Het bloed bevat gifstoffen, omdat wij niet leven zoals we zouden moeten leven. We eten en drinken chemisch bewerkt voedsel vol conserveringsmiddelen, suikers en andere ongezonde stoffen. We krijgen voortdurend stralingen binnen en onzuivere lucht en dragen chemisch bewerkte kleding. We staan zo weinig in contact met de natuur en gebruiken zo weinig of vaak zelfs geen enkele van haar heilzame planten en kruiden dat ons lichaam zelf al die gifstoffen niet meer kan afbreken. Ons lichaam geeft deze afvalstoffen af aan plaatsen waar het zo min mogelijk het lichaam kan schaden; het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. De afvalstoffen van de stofwisseling kunnen de bloedbanen moeilijk bereiken, omdat het bindweefsel al vol met afvalstoffen zit en er volgt stagnatie van energie waardoor er klachten en pijn ontstaan.

Vanwege al dit gif en afvalstoffen en opstoppingen dienen we ons lichaam te helpen door middel van reinigingskuren en detoxen en het verwijderen van ziek bloed. Bloedcupping verwijdert niet alleen het zieke bloed in het lichaam, maar helpt ook de energie weer goed te doorstromen en blokkades op te heffen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht, zodat de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en energie kan gaan stromen.

Doordat bloedcupping de vele toxische stoffen en dode cellen uit het lichaam verwijdert, wordt het zelf genezend vermogen gestimuleerd. Bloedcupping versnelt het vermogen van het lichaam om op fysiek, mentaal en spiritueel vlak te genezen. Allerlei klachten kunnen worden verholpen die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel, de bloedsomloop, vruchtbaarheid en menstruatie, pijn in de gewrichten, zenuw en spierstelsel. Rugklachten, hoofdpijn, migraine, buikpijn, dus lichamelijke klachten tot psychische en spirituele klachten zoals depressie en bezetenheid of de aanwezigheid van zwarte magie.

De cuppingtherapie kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis- en andere Afslankingsbehandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Cupping behoort daarom tot de zogenaamde holistische geneeswijze, waarbij gekeken wordt naar lichaam, geest en ziel, zoals men dat ook doet in de homeopathie, antroposofie, bij accupunctuur en vele soorten van natuurgeneeswijze. Lichamelijke klachten kunnen immers voort komen uit het niet in balans zijn van de ziel en geest.

WET CUPPING / BLOEDCUPPING

Bij deze methode wordt het bloed dat vol zit met giftige stoffen onttrokken aan het lichaam.

De behandeling

Voordat de cups worden geplaatst, wordt de huid eerst met alcohol schoon gemaakt. Na de reiniging wordt de huid een paar minuten omhoog gezogen, waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. De cups worden dan verwijderd en er worden kleine krasjes of prikjes in de huid gemaakt. Daarna worden de cups  weer geplaatst en de bloed met afvalstoffen wordt het lichaam uitgezogen. De behandelde plaatsen worden daarna met olie ingesmeerd.

DRY CUPPING / DROOG CUPPING

Gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken wat kan zorgen voor blokkades en ongemakken. Bij een Droog cupping worden gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de gifstoffen makkelijker afvoeren.

De behandeling

Bij deze methode wordt de huid eerst met alcohol schoon Gemaakt daarna worden diverse cups op het lichaam, de meridianen, pijnlijke plaatsen geplaatst en vacuüm gezogen, zodat de huid licht opgetild wordt. De cups worden na een paar minuten verwijderd en weer herhaald. Droogcupping is ook geschikt voor kinderen onder de zeven jaar, zelfs baby’s.Deze behandeling duurt maximaal dertig minuten en kan bijna overal op het lichaam worden toegepast.

CUPPINGMASSAGE

In ons lichaam lopen talrijke energiebanen. Deze energiebanen ‘voeden’ ons lichaam en geest. Cupping massage wordt gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen, waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en de stagnaties in de energiedoorstroming opheft. Het is belangrijk dat de energiedoorstroming via deze banen vlot verloopt, want een goede energiedoorstroming is de basis voor een goede algemene gezondheid. In principe zorgt ons lichaam hier allemaal zelf voor, dankzij haar zelf genezend vermogen. Maar soms wil het niet lukken om een verstoorde energiedoorstroming en/of blokkade op te heffen en zo het noodzakelijke evenwicht te herstellen. Dit kan leiden tot een gevoel van onbehagen, het ontstaan van kwaaltjes of zelfs ziekte. De cuppingmassage heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, geeft ontspanning in het lichaam en vermindert stress, activeert de energiedoorstroming, stimuleert de doorbloeding van het lichaam, waardoor meer zuurstof en voeding de weefsels bereiken.Tevens  zorgt het ervoor dat je je veel vitaler voelt, omdat er meer harmonie tussen lichaam en geest ontstaat doordat blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven.

Kortom de cupping massage is een zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn en energie blokkades te behandelen. Deze behandeling is ook goed voor cellulitis en als ondersteuning om plaatselijk af te slanken.

De behandeling

De lichaamsdelen die behandeld gaan worden, worden eerst met een natuurlijke olie ingesmeerd, waardoor de aanrakingen soepel en vloeiend verlopen. Olie maakt de huid soepel, en doordat de olie diep in de huid doordringt ontstaat er een voedende en conserverende werking. Olie reinigt en verwarmt. De masseur geeft energie aan degene die gemasseerd wordt; de gemasseerde ontvangt. Door de massage wordt je behalve fysiek aan geraakt ook emotioneel aangeraakt waardoor fysiek vastgezette emoties in stroming worden gebracht en los gelaten kunnen worden.

Na het inmasseren van de olie worden er diverse cups op het lichaam worden geplaatst, die er ongeveer 10 tot 15 minuten op blijven zitten. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die zuurstofarm (vacuüm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De zuiging van de cup doet de poriën van de huid openstaan, verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels en heeft een flinke dieptewerking. Afhankelijk van het te behandelen gebied worden één of meerdere cups gebruikt. Ook de grootte van de cups kan variëren. De cupping is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt. Drink na de massage voldoende water om losgekomen afvalstoffen af te voeren.

TEGEN WELKE AANDOENINGEN OF ZIEKTES HELPT CUPPINGTHERAPIE / HIJAMA

 • hoofdpijn, migraine
 • Rugpijn, nekpijn, schouderpijn
 • allergieën, verschillende uitslag op de huid,
 • spataders
 • reuma, hernia, gewrichtsproblemen
 • astma en andere longaandoeningen
 • verlamming in het lichaam
 • Tintelingen in armen en benen
 • Bloedarmoede,
 • hoge bloeddruk
 • slechte bloedcirculatie
 • buikpijn, chronische obstipatie
 • problemen met de nieren
 • diarree
 • vernauwde bloedvaten
 • verslaving roken
 • Slaapproblemen
 • depressie
 • hartproblemen
 • Diabetes/ suikerziekte
 • menstruatie problemen
 • problemen met de ogen
 • Stress
 • Onvruchtbaarheid
 • Jicht

Wilt u snel een afspraak met ons maken? Bij ons kunt u online een voorlopige afspraak inplannen. U word dan z.s.m. mogelijk teruggebeld om de afspraak definitief te maken. Wilt u liever bellen, neem dan even contact met ons op.

Wet cupping (v.a. € 45,- )

Dry cupping (v.a. € 40,- )

Gezicht (30 minuten)

Gezicht (30 minuten)

€ 25,-

Nek en schouders (30 minuten)

Nek en schouders  (30 minuten)

€ 40,-

Rug (40 minuten)

Rug (40 minuten)

€ 55,-

Nek en rug (45 minuten)

Nek en rug (45 minuten)

€ 60,-

Buik (30 minuten)

Buik (30 minuten)

€ 40,-

Onderarmen (30 minuten)

Onderarmen (30 minuten)

€ 35,-

Bovenarmen (30 minuten)

Bovenarmen (30 minuten)

€ 35,-

Hele armen (40 minuten)

Hele armen (30 minuten)

€ 45,-

Voeten (30 minuten)

Voeten (30 minuten)

€ 20,-

Voeten en onderbenen (30 minuten)

voeten en onderbenen (30 minuten)

€ 50,-

Hele benen (40 minuten)

Hele benen (40 minuten)

€ 55,-

Scroll to Top