Microdermabrasie

Microdermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid door middel van speciale kristallen. Microdermabrasie gebeurt met veilige aluminiumoxide kristallen die onder vacuüm de huid slijpen. Het optimale effect wordt bereikt met kristallen met een diameter van 80 micron. Dit is een zachte en veilige behandeling waarbij zowel de dode huidcellen (hoornlaag) als de stratum lucidum (doorschijnende laag) verwijderd kunnen worden. Dit resulteert in een krachtige opperhuid regeneratie die de huid een langdurig schoon en fris uiterlijk geven. Lijntjes en rimpels verfijnen en verminderen doordat de basale cellaag nieuwe jonge, gezonde cellen zal vormen. Microdermabrasie doet meer. Het speciale mondstuk is zo gevormd dat de huid licht naar binnen wordt gebogen en stevig wordt “gekneed”. Deze speciale massage resulteert in een gecontroleerde zeer lichte, ongevaarlijke micro-beschadiging van de lederhuid. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van deze huidlaag, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de fibroblasten tot de vorming van collagene en elastine vezels. De huid herstelt en regenereert zichzelf als het ware van binnen uit. Het weefsel wordt zichtbaar strakker en steviger en het resultaat houdt aan. Microdermabrasie is eveneens heel geschikt voor de onzuivere huid. Niet alleen geeft het de grauwe hoornlaag een heldere frisse en matte tint, het opent ook verstopte poriën. Comedonen (mee-eters) en Milia’s kunnen makkelijker worden verwijderd. Microdermabrasie is ook effectief voor de behandeling van littekens van acne of andere huidbeschadigingen.

EIGENSCHAPPEN VAN MICRODERMABRASIE

Verwijdert dode huidcellen- Huidverjonging, Skin Rejuvenation  – Stimuleert de werking van fibroblasten  – Bevordert de aanmaak van elastine en collagene vezels  – Werkt tegen pigmentstoringen  – Egaliseert de huidskleur  – Tegen donkere kringen en verslapping  – Maakt de door de zon beschadigde huid beter  – Vermindert fijne lijntjes en rimpels  – Verbetert de bloedcirculatie  – Voorkomt cellulitis  – Voorkomt striae  – Reinigt de huid  – Maakt de huid gladder  – Verwijdert dode huidcellen  – Reinigt verstopte poriën  – Goed bij acne  – Intensieve peeling van de huid.

VOOR WIE IS EEN MICRODERMABRASIE BEHANDELING GESCHIKT?

Voor zowel mannen als vrouwen. Momenteel komen steeds meer en meer huidproblemen voor. Vaak veroorzaakt door teveel zonlicht, milieu-invloeden, stress, onverantwoorde voeding, te weinig water drinken en het niet gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten. Met de Microdermabrasie kunnen problemen zoals: acné, littekens, rimpeltjes, onreine huid, rokershuid, sterk verouderde huid, striae, pigmentvlekken en sterke verhoorning effectief behandeld worden. De effecten van deze methode zijn te bereiken met laserbehandeling of cosmetische chirurgie. Maar Microdermabrasie is vriendelijker, minder ingrijpend, voordeliger en vrij van complicaties. Het Microdermabrasie apparaat haalt op een geconcentreerde en veilige wijze de verhoornde huidcellen (stratum corneum) weg. Een Microdermabrasie behandeling is een super peeling die stimuleert tot aanmaak van nieuwe jonge cellen. De behandeling is pijnloos en geeft al na één behandeling een huidverbetering van ongeveer 20%.

WANNEER IS MICRODERMABRASIE GESCHIKT?

Microdermabrasie kan ingezet worden als een oppervlakkige peeling maar ook als een specifieke Microdermabrasie massage van de lederhuid. De mate van peeling kan zelf bepalen. Op een hogere stand is Microdermabrasie uitermate geschikt om littekens en rimpels te behandelen.

NA DE BEHANDELING

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld is. Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling en zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen. Met een fijne scrub, kunt u deze schilfertjes verwijderen. Na de Microdermabrasie behandeling kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de Microdermabrasie behandeling. Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de gevoeligheid van de huid.

VERZORGING THUIS

Voorkom blootstelling aan zonlicht tot ca. tien dagen na de behandeling. Bescherm daarom uw huid gedurende die periode met een sunblock factor 30. Dit geldt ook in de winter. Uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt, waardoor u gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen in de huid. Omdat de huid erg toegankelijk is voor werkstoffen, wordt het gebruik van geschikte producten na de behandeling ten zeerste aangeraden. Het gebruik van een sunblock na de behandeling is noodzakelijk.

KUUR INFORMATIE

Voor een maximaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld 5 tot 8 behandelingen aangeraden, afhankelijk van de verbeteringen die u voor ogen heeft. Wij kunnen u hierover informeren. De kuur wordt meestal binnen 5 weken afgerond. Daarna kunt u het normale ritme van uw huidverzorging oppakken.

AANVULLENDE INFORMATIE

Tijdens de Microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht langs de huid gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een klein laagje van de opperhuid af. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp en de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen. En het aantal strepen over hetzelfde gebied. Op deze manier is Microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling.

Wilt u snel een afspraak met ons maken? Bij ons kunt u online een voorlopige afspraak inplannen. U word dan z.s.m. mogelijk teruggebeld om de afspraak definitief te maken. Wilt u liever bellen, neem dan even contact met ons op.

Scroll to Top