Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel is een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. Een verdikte brokkelige nagel wordt ook wel een kalknagel genoemd.
In de meeste gevallen wordt een kalknagel veroorzaakt door een schimmelinfectie, (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna), warm en vochtig klimaat, beschadiging van de nagel en slechte doorbloeding van de voeten. Een verdikte nagel kan ook een groeistoornis zijn, die niet veroorzaakt wordt door schimmel, maar door iets anders, bijvoorbeeld; door slechte vaten, door ouderdom, door een huidziekte zoals psoriasis, of zomaar.
Schimmelnagels komen veel voor. Geschat wordt dat in Nederland 5% van de bevolking één of meer schimmelnagels heeft. De meeste schimmelnagels (98%) zijn aan de voeten te vinden, schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam. De medische naam voor een schimmelnagel is onychomycose.

BEHANDELING MET ND YAG LASER

De behandeling op het gebied van schimmelnagels is te doen door middel van de laserbehandeling met de Nd YAG-laser. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel. Deze methode geeft bij meer dan 75% tot 85% van de klanten een aanhoudende verbetering. Voor de behandeling moeten de nagels geknipt tot de minimale lengte en zo goed mogelijk gevijld worden voor het beste resultaat.

HOE WEET U OF U EEN SCHIMMELNAGEL HEBT?

Maak een afspraak bij uw huisarts en vraag om een verwijzing naar een dermatoloog. Deze zal een kweek afnemen van de nagel. De uitslag wordt na enkele dagen bekend gemaakt. Zodra bekend is dat het om een schimmelnagel gaat, kunt u een afspraak bij ons maken.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEEFT U NODIG?

Er zijn gemiddeld tussen 1 en 3 behandelingen nodig om van uw schimmelnagel af te komen met interval van ten minste 4 weken tussen elke sessie.

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is afhankelijk van de hardbekkigheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden. In de maanden na de behandeling zal de nagel uitgroeien tot een gezonde nagel. Na ongeveer 10 weken zal u resultaat zien, het duurt 7 tot 9 maanden om een volledige nieuwe nagel te krijgen.De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van lasermethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

HOELANG DUURT DE BEHANDELING

De duur van de behandeling is afhankelijk van welke en hoeveel nagels u laat behandelen. Een behandeling varieert van 10 minuten 30 minuten.

PRIJZEN

per nagel

€15,-

per voet of hand

€75,-

voor beide voeten of handen

€150,-

De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Wilt u snel een afspraak met ons maken? Bij ons kunt u online een voorlopige afspraak inplannen. U word dan z.s.m. mogelijk teruggebeld om de afspraak definitief te maken. Wilt u liever bellen, neem dan even contact met ons op.

Scroll to Top