Yag Laser

De Yag Laser is ideaal voor het verwijderen van tattoo pigmenten in de huid. Bijvoorbeeld: zwarte, blauwe, bruine en rode tattoo pigmenten.

TATOEAGE VERWIJDERING

Tatoeages komen in alle lagen van de samenleving voor, maar vaak laten mensen zich tatoeëren omdat het bij hun levensstijl past of omdat het dé trend van het moment is. Helaas verandert de levensstijl en de trend van veel mensen naar mate ze ouder worden. En dan is zo’n tatoeage ineens ongepast. Ook zijn er veel mensen van wie de tatoeage simpelweg niet mooi meer is, of omdat deze al heel oud is, of omdat de tatoeëerder zijn/haar vak niet verstaat. In deze gevallen is een laser behandeling ideaal. Je tatoeage wordt met elke behandeling verder vervaagd tot hij helemaal verdwenen is. Ook is het mogelijk om de tatoeage maar gedeeltelijk te vervagen voor een cover-up tatoeage. Dan is men niet meer verplicht om een grotere en zwartere tatoeage over een oude heen te zetten.

DE METHODE

Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. De inkt van een tatoeage zit in de lederhuid (dermis) ingekapseld. De inkt wordt via de tatoeagenaald aangebracht. Vervolgens geneest de huid, de inkt zit ingekapseld in de “dermis” op ongeveer 1,5 à 2mm diepte. Het laserlicht gaat door de “epidermis” heen, en zal alleen de inkt verwarmen. De zeer smalle laserbundel kan zich met veel precisie op de inkt richten. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd, en het lichaam voert de losgeraakte inktdeeltjes zelf af via de normale wegen (urine). Deze laser kan alle kleuren inkt behandelen, zwart, rood, donkerblauw en donker oranje zijn gemakkelijk te behandelen. Kleuren als lichtpaars, licht groen en lichtblauw hebben meer behandelingen nodig. Deze laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden.

DE BEHANDELING

Er zijn gemiddeld 2 tot 9 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

BIJWERKINGEN

Het verwijderen van een tatoeage met deze laser techniek is in principe een heel veilige behandel methode, echter, er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze nl weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

NA DE BEHANDELING

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal er een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden door middel van coolpacks. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een brandzalf aangebracht worden, deze krijgt u ook mee naar huis. Na de behandeling is twee weken géén zonnebank en zonnebaden mogelijk! Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Smeren met een “sunblock” is aan te raden. Wanneer de tatoeage verdwenen is zal het resultaat blijvend zijn.

Harsen

Oppervlakte

Per behandeling

001cm2 tot 002cm²

€75,-

003cm² tot 004cm²

€90,-

005cm² tot 010cm²

€100,-

011cm² tot 020cm²

€115,-

021cm² tot 025cm²

€125,-

026cm² tot 030cm²

€135,-

031cm² tot 040cm²

€145,-

041cm² tot 060cm²

€155,-

061cm² tot 080cm²

€170,-

081cm² tot 100cm²

€185,-

101cm² tot 150cm²

€205,-

151cm² tot 200cm²

€230,-

Bij grotere tatoeages prijzen en behandeling in overleg.

Wilt u snel een afspraak met ons maken? Bij ons kunt u online een voorlopige afspraak inplannen. U word dan z.s.m. mogelijk teruggebeld om de afspraak definitief te maken. Wilt u liever bellen, neem dan even contact met ons op.

Scroll to Top